Cégtörténet

 

A rendszerváltás utáni években hatalmas kft alapítási láz indult meg hazánkban, mely minket sem hagyott érintetlenül. Ahogy sok vállalkozó kedvű ember, mi is tervezgettük, hogy milyen lehet önálló vállalkozóként dolgozni a szakmánkban. Elképzeltük az előnyeit, hátrányait és ebből kiindulva mindig arra a következtetésre jutottunk, hogy „egyedül nem megy”! És ekkor egy szokásos szerdai póker partin hirtelen egy gondolat fogalmazódott meg bennem, amely végül is elhangzott a társaság előtt. Miszerint: „Ha én egyszer kft-t csinálok, azt csak az Attilával tudnám elképzelni.”

Szerencsére Ő is meghallotta ezt a kijelentést és nemsokára valósággá vált az elhatározásunk. Mindez 1991-ben történt, majd az igazi indulás 1992. március elején történt, mikor „ünnepélyes keretek között” megnyitottuk a laboratóriumunkat. De hát ez már történelem és az is, hogy milyen „szenzációs koncepcióval” próbálkoztunk eleinte!

Az elképzelésünk az volt, hogy olyan labort kell felépíteni, amilyen nincs még egy a városban. Tehát az ötlet: csak kombinált munkákat készíteni minőségi kivitelezéssel. Hiszen ez a legnagyobb szakmai kihívás, nem igaz? Az bejött, hogy nem volt még egy labor, amelyik a kombinált munkákra állt rá, de arra is rá kellett jönnünk rövid idő alatt, hogy anyagilag ez nem működtethető hosszú távon. Ezután már, mint egy normál labor vállaltunk munkát és ennek következtében pár év alatt már tízen dolgoztunk a csillaghegyi telephelyen. Kezdtük kinőni a laboratóriumot, melynek következtében változtatásra érett meg a helyzetünk. Ekkor történt, hogy mostani laboratóriumunk helyén is változások történtek.

Ennek is már rég volt az ideje, de azóta is szinte ugyanazokkal a munkatársainkkal dolgozunk együtt ebben a laboratóriumban, mely Budapest belvárosának egyik közkedvelt területén található. Közelben gimnáziumok, egyetemek, könyvtárak, múzeumok, kávézók, éttermek, zeneboltok, fiatalok, külföldiek, állandó nyüzsgés, még a munka végeztével sem lehet elszakadni a helytől. Ilyen környékre szívesebben jár az ember még dolgozni is!

Jelenleg 10 fő dolgozik a cégnél és 4 tanuló gyakorlati oktatásában veszünk részt. Kiemelt figyelmet szentelünk a nálunk dolgozó fogtechnikusok folyamatos és magas szintű továbbképzésének, ezért rendszeresen részt vesznek kurzusokon, előadásokon, szakmai rendezvényeken, kongresszusokon, mivel csak így lehet lépést tartani szakmánk rohamos fejlődésével. A tanuló képzésben a kezdetektől részt veszünk, minden évben több tanuló oktatását vállaljuk. Lehetőségeinkhez képest minden szakmai rendezvényt, szakmai versenyt támogatunk különböző felajánlások formájában.

A jövőbeni fő célunk, hogy a szakmát érintő nehézségek ellenére is megtartsuk eddig elért pozíciónkat, továbbra is legyen lehetőségünk fejleszteni technológiánkat, ha lehetőség adódik rá, még magasabb szintű szolgáltatással tudjunk megfelelni megrendelőink elvárásainkat, elsősorban a páciensek érdekeinek figyelembevételével!

2012. az ünnep éve - 20. születésnap – mit is lehetne egy ilyen rövid bemutatkozás után kívánni? Még legalább ugyanennyi munkában bővelkedő évet, melynek a végén Attila és én még mindig a jövőn törjük a fejünket!

Csemez András

QualiDent Kft.

Kövessen minket Facebook-on!

FEL