Dankó Attila

Dankó Attila vagyok. 1958-ban születtem. Eddigi életemet 3 nagy szakaszra osztanám - vagyis mégis inkább négyre - melyeknek mindegyike „súlyosan” befolyásolta életfel-
fogásomat, hozzáállásomat mindenhez, ami körülvesz.

25 év versenysport... Ez idő alatt vízilabdázóként „tengettem” életem. Az összes korosztályos válogatottat megjártam. Junior Európa Bajnokságig vittem, sajnos feljebb nem lehetett jutni, mert abban az időben Faragóék egyedül uralták a világot.

27 év fogtechnika... Nagyon kedves barátom, Flóri Miklós, aki szintén „sportguru”, feleségemmel szövetkezve értette meg velem, hogy csak a sportból nem lehet megélni, így saját szakmája a fogtechnika felé terelgetett. Az akkoriban „legmenőbb céghez” (remélem ma már a QualiDent is ide sorolható), a Dentalcoop-hoz kerültem. Nagyon jó alap volt a későbbiekhez. Itt ismertem meg máig nagyon jó barátomat Csemez Andrást, aki hosszas „nógatás” után, egy kártya party-n végre „beadta a derekát” és nem tudott ellenállni a vágynak, hogy velem közös céget alapítson.

20 év QualiDent és a senior sport... Szerintem a lehetőségeinkhez képest egy remek kis céget hoztunk létre 1992-ben QualiDent Kft. néven. A tennivalókat megosztva dolgozunk. András viszi a szakmai vonalat - Ő egy „picivel” jobb ezen a téren - enyém a gazdasági szakasz. Ebben talán én vagyok az erősebb. Sok nehézségen vagyunk túl együtt, és, ha az égiek is úgy akarják még több siker vár még ránk.

A sportot nem hagytam abba, évek óta egy senior vízilabda csapatban készülünk nagy megmérettetésekre. Ennek a munkának gyümölcse két Világbajnoki és két Európa Bajnoki aranyérem.

Ja és A CSALÁDOM... Feleségemmel 36 éve „koptatjuk” egymást. Két csodás lányunk van. Velük teljes az életem.

Te jó ég! Ha a szakaszokat összeadnám, már 108 évesnek kellene lennem! Még szerencse, hogy voltak átfedések!

2012

QualiDent Kft.

Kövessen minket Facebook-on!

FEL